На своето заседание Общинският съвет утвърди цената за ползването на

...
На своето заседание Общинският съвет утвърди цената за ползването на
Коментари Харесай

125 електрически велосипеда скоро ще са на разположение на бургазлии

На своето съвещание Общинският съвет утвърди цената за използването на подобен велосипед в границите на един час да бъде 2 лв. с Данък добавена стойност

Бургазлии и посетители на града ще имат опция да употребяват чартърен нови електрически колела, с които да се придвижват в града и да преглеждат неговите забележителности. За тази цел Община Бургас е осигурила 125 транспортни средства. 

На своето съвещание Общинският съвет утвърди цената за използването на подобен велосипед в границите на един час да бъде 2 лв. с Данък добавена стойност.

Новите колела ще са позиционирани на десетина площадки в разнообразни точки на града, като тяхното местонахождение може да се уточни според от търсенето на услугата. 
Реално наемането на електрически велосипед ще е допустимо от средата на месец април. Това ще става посредством мобилното приложение „ Burgas Bikes “ за Android и iOS на Apple. То е създадено от софтуерната компания А1 България по поръчка на Община Бургас. 

След сканиране на QR код, елементарно и бързо приложението може да бъде свалено на мобилен телефон и след къса регистрация да се пристъпи към наемане. 
Велосипедите ще може да се връщат единствено на профилираните площадки, където ще бъдат ситуирани за ползвателите. Местата ще са маркирани ясно и тъкмо в приложението. По този метод ще се избегне безразборното им занемаряване на разнообразни места в града.

В електронната платформа всеки ще може да прегледа специфичната карта, на която са маркирани свободните транспортни средства, както и да се направи резервация за наемане на велосипед.

Приложението ще дава още информация за цените и таксите за предоставяната услуга, както и опция за заплащане с дебитна или кредитна карта.

Осигуряването на новите колела за публично прилагане има за цел да насърчи потреблението на различни способи за напредване в града и разглеждане на неговите естествени дадености и туристически атракции. По този метод ще се ограничи потреблението на коли и замърсяването на въздуха с нездравословни излъчвания. 

Електрическите колела са направени от олекотена алуминиева структура. Всеки от тях е оборудван с нужните съставни елементи и може да се употребява и като нормално колело, задвижвано посредством въртене на педали.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР