На своето 7-мо редовно заседание Общински съвет - Етрополе подкрепи

...
На своето 7-мо редовно заседание Общински съвет - Етрополе подкрепи
Коментари Харесай

Община Етрополе създава собствено БКС

На своето 7-мо постоянно съвещание Общински съвет - Етрополе поддържа предлагането на кмета инж. Владимир Александров да се сътвори общинско дружество „ Благоустройство и комунално стопанство - Етрополе. По този метод кметът следва да извърши следващото си предизборно заричане, което цели възстановяване качеството на живот в общината и понижаване на разноските.

Той в детайли обясни и нуждата от такова дружество с дейно и транспарантно ръководство на обществените средства за осъществяване на наложителни общински действия като сметосъбиране, сметоизвозване, поддържане чистотата на местата за публично прилагане, зимно поддържане на общинските пътища и други комунални действия. До този миг тези действия са финансирани от събраната такса боклук, от целеви средства от държавния бюджет и дофинансирани с общински средства.

„ Изпълняването на тези услуги от външни снабдители неизбежно води до оскъпяване на услугите, по-високи разноски за обезпечаването им, занижен надзор и некачествено осъществяване. Със основаването на такова профилирано звено Общината ще има цялостен надзор върху организацията, осъществяването и качеството на осъществяваните действия. През последните години следим, че доста общини се отхвърлят от услугите на компании и основават лични благоустройствени и комунални стопанства. Практиката демонстрира, че общините, имащи лично БКС трайно са решили проблемите си с чистотата и поддържането на публичните си пространства и дейно употребяват обществения финансов запас ", съобщи кметът на Община Етрополе.

Инж. Владимир Александров отхвърли опасенията на Димитър Димитров, че новото дружество ще заплаши съществуването на общинската компания МИР-И ЕООД, която е със обществена устременост и подсигурява работа на трудоустроени лица, като обясни, че двете компании взаимно ще се допълват в дейностите по почистването и озеленяването.

Предложението бе признато с 9 гласа - осем на съветници от МК „ Българска социалистическа партия за България " (Коалиция „ Българска социалистическа партия за България ", „ Правото " ) и един на Николай Иванов от Политическа партия „ ГЕРБ ". Против основаването на общинско дружество БКС гласоподаваха седем общински съветника от МК „ Коалиция Левицата! " (ПП „ ЗС Александър Стамболийски " ), а двама от същата коалиция се въздържаха.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР