На свое заседание ръководството на Национална волейболна лига взе следните

...
На свое заседание ръководството на Национална волейболна лига взе следните
Коментари Харесай

Волейболните клубове имат право да поискат отлагане на мач при поне четирима картотекирани състезатели, заразени с COVID-19

На свое съвещание управлението на Национална волейболна лига взе следните решения, отнасящи се до провеждането на публични срещи в изискванията на епидемиологична конюнктура, обвързвана с COVID-19:

- При най-малко четирима картотекирани състезатели от представителния тим, потвърдено инфектирани с ковид, съответният волейболен клуб има правото да изиска отсрочване на идната си среща след установяването, без да се заплаща такса. Същият дуел би трябвало да бъде изигран в границите на съответния полусезон.

- При определяне на инфектирани лица (състезатели, треньори, чиновници на клуба), клубът е задължен неотложно да приложи ограниченията, избрани от държавните здравни управляващи. Контактните лица да бъдат подложени на тестване посредством PCR тест и едвам след негативен резултат ще бъде възобновена спортна активност.

- При вероятно усложняване на ситуацията в страната, обвързвана с COVID-19, и неспособност за провеждането на 3 (три) следващи кръга от шампионата, НВЛ ще насрочи дата и час за среща с клубовете (в взаимозависимост от обстановката, може и дистанционна) за взимане на следващи решения, произхождащи от зародилото събитие.

На идното съвещание на УС на Българска федерация по волейбол на 6 октомври от 11 часа в парк хотел " Москва " ще бъдат одобрени и признати Правила на БФВ за деяние при позитивен резултат за COVID-19.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР