На свое заседание от днес Настоятелството на Бургаския свободен университет

...
На свое заседание от днес Настоятелството на Бургаския свободен университет
Коментари Харесай

Проф. д-р Милен Балтов е новият ректор на Бургаския свободен университет

На свое съвещание от през днешния ден Настоятелството на Бургаския свободен университет избра единомислещо за ректор проф. доктор Милен Балтов.

Проф. доктор Милен Балтов работи в БСУ от 2005 година. Бил е един мандат зам.-ректор по образователната активност и два мандата зам.-ректор по НИД и Министерски съвет. Проф. Балтов е образец за преход от бизнеса в университетския свят. Дълги години е основен специалист и координатор на планове за развиване на нововъведенията, индустриалните зони и основаване на междинни звена за планове в България, Хърватска, Северна Македония и Казахстан. Понастоящем е титуляр на бизнес дисциплини и началник на докторска стратегия по „ Икономика и ръководство в промишлеността “ и началник на докторанти от България, Индия, Германия, Непал и Пакистан.
свързани новини27120преди 19 часа
Проф. доктор Милен Балтов е член на Асамблея за задача „ Здравословни океани, морета, вътрешни и крайбрежни води “ и е представител на България в групата на висшите заинтригувани страни за „ Стратегия за проучвания и нововъведения в Черноморския басейн “ към Европейската комисия. Той е член на Програмния комитет за „ Европейския иновационен съвет “ на стратегия Хоризонт Европа, правоприемник на инструмента „ Иновации в МСП и достъп до рисково финансиране “ по стратегия „ Хоризонт 2020 “.

Досегашният ректор на БСУ проф. дпн Галя Христозова сполучливо управлява университета в продължение на два поредни мандата – от 2014 до 2022 година. Нормативната уредба не позволява ректорът да бъде избиран за повече от два мандата. Настоятелството на БСУ благодари и оцени високо активността и заслугите на проф. Христозова за издигане престижа и престижа на Бургаския свободен университет и превръщането му в един от водещите университети в страната.

Съгласно Правилника за активността на БСУ на първото съвещание на новоизбрания Академичен съвет предстоят избори на зам.-ректори и декани.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР