На свое заседание КПКОНПИ установи конфликт на интереси за кмета

...
На свое заседание КПКОНПИ установи конфликт на интереси за кмета
Коментари Харесай

Кметицата от ДБ Росина Станиславова за трети път уличена в конфликт на интереси от антикорупционната комисия

На свое съвещание КПКОНПИ откри спор на ползи за кмета на столичния регион „ Красно село “ Росина Станиславова (мандат 2019-2023 г.). Производството е почнало по сигнал. В качеството си на кмет тя е сключила цивилен контракти с двама юристи, в това число и за присъединяване им в непрекъснати комисии в Общината, за което им е било изплащано заплащане от общинския бюджет. В същото време тя ги е заела да я съветват и съставляват пред административни органи и съдилища и в персонално качество, събщиха от КПКОНПИ.

Административните производства и делата, по които същите са били ангажирани от нея в персонално качество, са свързани с откритите по-рано от КПКОНПИ два спора на ползи във връзка с Станиславова – първият, за това, че е определила сама себе си за началник на план с европейски средства, определила е възнаграждението за себе си и е избрала екипа на плана, а вторият спор на ползи е открит за това, че е заела щерка си на трудов контракт по същия план – „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3 “ по Оперативна стратегия “Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 година

В хода на инспекцията е открито, че на 15 септември 2021 година Станиславова е подписала възлагателно писмо за консултация и посланичество с единия от юристите, на идващия ден е подписала доклад за свършената от него работа, а на 21 септември 2021 година е подписала платежно разпореждане за погашение за сметка на общинския бюджет на заплащане на юриста, зает със отбраната й като частно лице. По този метод тя е изпълнила състава от спора на ползи, като е упражнила пълномощия по работа в собствен частен интерес, който би могъл да повлияе върху обективното и независимо осъществяване на пълномощията или отговорностите ѝ по работа.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР