На свое заседание Комисията за енергийно и водно регулиране прие

...
На свое заседание Комисията за енергийно и водно регулиране прие
Коментари Харесай

КЕВР изисква информация от държавните дружества относно доставките на газ

На свое съвещание Комисията за енергийно и водно контролиране одобри решение, с което изисква незабавно информация от държавните сдружения по отношение на ограниченията, които подхващат за попречване на рецесия с доставките на газ през зимния интервал.

С оглед гарантиране сигурността на доставките и съблюдаване правилото на бистрота, Комисията задължи Обществения снабдител „ Булгаргаз “ ЕАД да разгласява информация за нужните и неосигурени месечни количества природен газ. Освен това изиска информация и за нужните потенциали през трансгранични уреди за транспорт до българския пазар за покриване на потреблението за интервала на идващите 12 месеца.

От газовата борса „ Газов Хъб Балкан “ ЕАД се изисква да изпрати на регулатора информация за количествата природен газ, които Общественият снабдител е продал на всички извършени досега на платформата търгове по Програмата за освобождение на количества.

С решението Комисията изисква „ Булгаргаз “ ЕАД да даде и спомагателна информация по отношение на осъществяването на настоящия контракт за доставка с „ Газпром износ “, както и дали сдружението е подхванало дейности за претендиране на неустойки за едностранно прекратените доставки.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР