На свое закрито заседание от 9 август, Министерският съвет е

...
На свое закрито заседание от 9 август, Министерският съвет е
Коментари Харесай

Правителството намери сладка служба на Пламен Георгиев - почетен консул във Валенсия

На свое закрито съвещание от 9 август, Министерският съвет е приел решение да назначи за почетен консул във Валенсия някогашният ръководител на КПКОНПИ Пламен Георгиев.
Георгиев поема поста от Цветелин Цолов и то откакто Висш съдебен съвет го върна на работа в Специализираната прокуратура, като прокурор. Самият Георгиев изиска да се върне в Спецпрокуратурата и подаде заявление за това.
Историята на Георгиев
Скандалът с ръководителя на Антикорупционната комисия избухна поради недекларирана тераса от 186 квадрата, която той смята за обща повърхност. Проверка на община " Слатина " обаче изрично сподели, че на самата тераса има нелегално строителство и по този метод в действителност беше показано и, че Георгиев носи отговорност за това. Въпреки това ръководителят на " Строителен контрол " в Столична община проектант Влади Калинов оневини Георгиев и анулира акта за срутване строеното върху терасата, само че това докара до оставката на самия Калинов. А по този начин и не стана ясно какъв брой е коствала на Георгиев терасата, тъй като той сподели четири разнообразни цени. Другото нещо, което повтаряше Георгиев, че е натопен - от хора, които проверява, визирайки Иво Прокопиев.
Междувременно Национална агенция за приходите стартира да ревизира Георгиев, който след експлицитен намек на премиера Бойко Борисов разгласи, че излиза в отпуск. Заедно с Национална агенция за приходите обаче, КПКОНПИ ревизира началника на Националната следствена работа Борислав Сарафов и сина му Боби – поради имотни покупко-продажби на въпросния наследник. Сарафов също излезе в отпуск. Национална агенция за приходите ревизира и ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов поради имотна договорка на брачната половинка му Елисавета Панова от 2013 година, когато още не са женени. Панов обаче отхвърли да излезе в отпуск и сподели, че е най-проверяваният човек.
В последна сметка Георгиев разяснява, че инспекцията на Национална агенция за приходите го е оневинила, тъй като посочила, че терасата е обща част, а той желал да бъде вписана в нотариалния акт на жилището му, с цел да заплаща налози. Освен това, каквото било строено на терасата му, било преди той да си купи жилището и това също го оневинявало.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР