На свобода излизат още трима от ромите, които биха деца,

...
На свобода излизат още трима от ромите, които биха деца,
Коментари Харесай

Пускат на свобода още трима от ромите биячи в Асеновград

На независимост излизат още трима от ромите, които биха деца, трениращи гребане, на язовир „ 40-те извора “. Това стана ясно на разпределителното съвещание по делото в Асеновград, което завърши преди минути. За свободата си те ще би трябвало да заплатят парична гаранция в размер на 3000 лв.. Така от общо 11 упрекнати, в ареста остават четирима.

Цялата ромска махала се беше събрала пред правосъдната палата, с цел да поддържа обвинаемите. Те не бяха позволени на съвещанието, защото правосъдната зала нямаше да ги побере.

Районният съд в Асеновград реши да конституира едно от битите деца гребци - Тодор Тодоров като частен правосъден обвинител и цивилен просител. Момчето изиска 40 000 лв. от подсъдимия Васил Иванов за нанасяне на междинна телесна щета, защото ромът му счупил ръката при случая.

Междувременно бранителите на ромите биячи желаеха второ връщане на делото към прокуратурата в Асеновград, защото обвинителният акт не бил съответен. Съдът не почете това тяхно искане и насрочи делото за разглеждане всъщност на 18 януари 2018 година. Определенията подлежат на митинг в седемдневен период пред Окръжен съд Пловдив.

тагове роми биячи Асеновград съд дело свобода
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР