На свикана тази сутрин пресконференция прокуратурата съобщи три вчерашни новини

...
На свикана тази сутрин пресконференция прокуратурата съобщи три вчерашни новини
Коментари Харесай

Разследващите се похвалиха с вчерашна акция с двама задържани и двама избягали

На свикана тази заран конференция прокуратурата заяви три вчерашни вести и една днешна. Държавното обвиняване и Министерство на вътрешните работи описаха за взаимна акция от ранните часове на вчерашния ден, при която са арестувани двама мъже след грабеж на магазин. Другите двама избягали. Разследващите следили четиримата от седмица. Прокуратурата заяви и за импортирани през вчерашния ден и през днешния ден два обвинителни акта, които бяха единствено маркирани без никакви детайлности, каквито има в прессъобщенията по случая. Градският прокурор Емилия Русинова означи с едно изречение и друга известна от през вчерашния ден вест - че прокуратурата е протестирала столична разпоредба за гробищните паркове.

Началото на брифинга сложи представителят на градска прокуратура Зорница Таскова, която благодари на медиите за интереса в " този осведомително претрупан ден ". Часът на конференцията на държавното обвиняване съответства с конференцията на издаделите на " Дневник " и " Капитал " в отговор на дейностите на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество (КОНПИ). Прокуратурата разгласи за своето събитие откакто " Икономедиа " подочи часа на своята конференция.

От думите на градския прокурор стана известно, че през вчерашния ден проверяващите са задържали двама души - Стоян Илиев - Дългия и Николай Илиев - Понти, които не били братя, директно след осъществен от тях грабеж на към 10 хиляди лева от каса в столичен магазин в ж.к. Люлин. Третият, открит от проверяващите и взел участие в грабежа, е Красимир Пешев - Мраморския. Той обаче е съумял да избяга, откакто избутал с колата си служителя на реда, който е опитал да го спре. Служителят на Министерство на вътрешните работи не е съществено потърпевш, обясниха на брифинга. Пешев е разгласен за общодържавно търсене. Четвъртият, който е взел участие в обира, също е избягал, само че и той не е открит от полицията, поради маската и оборудването, която носил.

Русинова описа, че двамата арестувани били към този момент осъждани за грабежи. Единият и за шофиране след приложимост на алкохол, а другият има присъда в Германия. Полицията имала данни, че той е съден и в прилежаща балканска страна, само че към момента нямат публична информация за това. Този, който е разгласен за търсене, не е осъждан, само че бил прочут на полицията, изясни градският прокурор.

За обира четиримата са употребили откраднат през януари автомобил - БМВ Х 3, където е открита и касата от магазина. Полицията е задържала двамата в личните им коли.

Градският прокурор изясни, че на 3-ти против 4-ти декември те са създали " генерална подготовка " за обира. В двора на единия арестуван са се преоблекли с тъмни облекла и маски, имали и железна стълба, която употребявали по време на обира. Русинова не уточни накъде и какъв брой време са пътували из София четиримата следени от полицията.

От брифинга стана известно, че откритите пари и движимости в домовете на тримата открити от полицията мъже се равнява на към 160 хиляди лева Градският прокурор уточни, че четиримата правят обири от средата на ноември до момента и измежду потърпевшите е прочут футболист от предишното, само че не уточни за кого става дума.

След това Русинова загатна и известното от по-рано, че през вчерашния ден прокуратурата е внесла обвиняване против някогашния началник на софийската дирекция по храните Антон Генов. Повече четете тук. Както и против някогашния външен министър Даниел Митов и заместника му Христо Ангеличин - за тях четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР