На Световния ден на потребителя - 15 март, Електроразпределение Север

...
На Световния ден на потребителя - 15 март, Електроразпределение Север
Коментари Харесай

Електроразпределение Север организира „Ден на отворени врати“ в Учебния си център по случай Деня на потребителя

На Световния ден на потребителя - 15 март, Електроразпределение Север организира „ Ден на отворените порти " в Учебния център на компанията в гр. Варна. Компанията предложения студенти от Техническия университет и възпитаници от Професионалната гимназия по електротехника в града да посетят особено оборудваната подготвителна база за бъдещи електромонтьори на ул. Девня 2.

В рамките на деня няколко групи студенти разгледаха образователните зали в Центъра, където се срещнаха с главните уреди, употребявани в електроразпределителната мрежа, посетиха Високоволтовата лаборатория на компанията и следиха впечатляващи демонстрации на волтова дъга и пробив на изолатори. Посещението в Учебния център и Високоволтовата лаборатория изискват спазването на специфични ограничения за сигурност и за задачата участниците минаха въвеждащ инструктаж, преди да влязат в залите със оборудванията със наложителните защитни средства. В края на визитата бъдещите енергетици разгледаха образователен трафопост и следиха проява на съществени ремонтни действия, които изискват нанагорнище на железорешетъчни и стоманобетонни стълбове.

Организирането на „ Ден на отворените порти " в Деня на потребителя е утвърждаваща се за Електроразпределение Север традиция. Компанията употребява опцията да запознае посетителите, които се интересуват от електроенергетика, с главните действия в тази сфера. На събитието наложително участват и представители на дирекция човешки запаси в компанията, които осведомят младежите за стажантски стратегии, свободни работни позиции и бъдеща кариерна реализация в ЕНЕРГО-ПРО и Електроразпределение Север, и дават отговор на въпросите на бъдещите енергетици за спецификите на електротехническите и електроинженерните специалности.

Интерес към сходни визити показват на първо място учащи в техническите университети и професионалните гимназии на територията, обслужвана от Електроразпределение Север. Следващото проведено от компанията посещаване на обект от електроразпределителната мрежа с образователна цел е за студенти в Техническия университет - Русе в Подстанция Център в града през месец април.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР