На Световния ден на бежанците, Adecco Group призовава компаниите да

...
На Световния ден на бежанците, Adecco Group призовава компаниите да
Коментари Харесай

Adecco Group повишава усилията си за интеграция на бежанците на пазара на труда


На Световния ден на бежанците, Adecco Group приканва фирмите да се причислят към самодейността ѝ за работни места за украинци на фона приближаващия 5 милиона бежанци от страната

Adecco Group доразработи портала си за работа за хора, бягащи от спора в Украйна, с цел да даде образование от международна класа, благоприятни условия за повишение на квалификацията и за преквалификация за да се преодолее разликата сред уменията на бежанците и това, което търсят работодателите.

Повече от 1650 компании от цялостен ​​свят към този момент са се записали в безплатната онлайн платформа за намиране на работа https://www.adeccojobsforukraine.com, създадена от Adecco Group за подкрепяне на хора, разселени от спора в Украйна. В платформата са се записали над 5500 бежанци от Украйна, като работодателите към този момент са наели повече от 2500 души.

Ален Дехаз, основен изпълнителен шеф на Adecco Group разяснява: „ Ние работим интензивно всеки ден, към този момент повече от десетилетие, с цел да реализираме задачата си да създадем бъдещето да работи за всички и се стремим да подкрепим бежанците от доста страни – в това число Афганистан, Сирия и Ирак – и да ги интегрираме в работната мощ. Сега извеждаме поддръжката си на идващото равнище, като даваме опция на бежанците от Украйна да преодолеят пропуските в уменията си с практическо образование и по този метод да подобрят опциите си да си обезпечат работни места. Насърчаваме фирмите да се включат, тъй че дружно да можем да окажем значимо влияние в живота на доста хора. Бих желал също по този начин да изразя дълбоката си благодарност към всички компании, които към този момент се причислиха към самодейността и отвориха вратите си за бежанци.”

За да преодолее разликата сред актуалните умения, които бежанците имат, и уменията, изисквани от наемащите компании, Adecco Group активизира специалисти по тези тематики, в това число посредством Общото заседание на бизнеса на Групата, както и през Adecco Training и LHH. Освен това, посредством Adecco Academy се предлага композиция от онлайн образования лице-в-лице по независими стратегии по езици, цифрови умения, бизнес и меки умения. Те включват безвъзмездни за достъп, сертифицирани пакети и курсове от Академия „ Accenture`s Skills to Succeed “, Академия „ Microsoft IT-Fitness Online “, Alfia Languages ​​и Skillsoft. Към днешна дата 1400 бежанци са минали през тези образования.

Кристоф Катоар, президент на Adecco Global Business Unit, разяснява: „ Властите в Европейски Съюз опростиха процедурата по приемане на статут на престояване за украинци, бягащи от войната, посредством Директивата за краткотрайната протекция, което им разрешава да работят незабавно след идването си в страни от Европейски Съюз. Това е верният метод – колкото по-бързо можем да помогнем на емигрантите да се интегрират на пазара на труда, толкоз повече можем да ги подкрепим като цяло.”

Брус Роч, световен началник на Adecco Inclusion, сподели: „ Бежанците търсят спокойно бъдеще в новите си приемни общности и ние можем да им помогнем в тяхната професионална интеграция и да им осигурим нужната подготовка или преквалификация, когато е належащо. Само през 2021 година 15 000 бежанци бяха част от нашата асоциирана работна мощ. С сегашния дефицит на готови фрагменти и потребност от резистентност в организациите, бежанците могат да допринесат със своя гений и да оказват помощ за развиването на прелестни професионални благоприятни условия за себе си, както и да допринесат за корпоративното поданство за всички организации. “

Групата продължава да поддържа бежанците от предходни и настоящи рецесии - в това число Ирак, Сирия и Афганистан - за нахлуване на пазара на труда, изключително в Обединеното кралство, Германия, Франция, Италия и Гърция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР