На Светли понеделник - вторият ден от Великден, по традиция

...
На Светли понеделник - вторият ден от Великден, по традиция
Коментари Харесай

Стотици миряни се включиха в шествие с чудотворната икона от Бачковския манастир

На Светли понеделник - вторият ден от Великден, по традиция в Бачковския манастир се организира литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица. Шествието на вярващите стартира с извеждането на иконата от храма и продължава до местността Клувията. Вижте повече от директното включване на Антоанета Чакандракова.

На Светли Понеделник Бачковският манастир е нравствен център със мощна притегателна мощ за вярващи от цялата страна. Стотици християни посетиха обителта, с цел да се допрян до чудотворната икона на Света Богородица и да се включат в най-дълголетното литийно шествие.

Молитвеният път на миряните стартира с извеждането на святото изображение от храма и продължава с носенето му на ръце към местността Клувията.

Според преданията скална ниша там била мястото, където чудотворното изображение било прикрито и опазено през средновековието.
 С религия в чудото: Шествие с иконата на Света Богородица в Бачковския манастир С религия в чудото: Шествие с иконата на Света Богородица в Бачковския манастир
На Светли понеделник – вторият ден от Великден, по традиция в Бачковския манастир се организира литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР