На сцената в парка на Военната Академия ще гледаме топ

...
На сцената в парка на Военната Академия ще гледаме топ
Коментари Харесай

Театралният фестивал “СОФИЯ МОНО 2018” за осми път - от 7 до 17 юли

На сцената в парка на Военната Академия ще гледаме топ спектаклите на Камен Донев, Мариус Куркински, Виктор Калев, Иван Юруков, Димитър Живков и други обичани артисти!

Осмото издание на фестивала на моноспектаклите - " СОФИЯ МОНО 2018 " ще се организира от 7-ми до 17-ти юли тази година на нормалното му място - в уютния парк на Военна Академия " Г.С.Раковски " в София. Организаторите на събитието - Артишок и Столична община ще посрещнат почитателите на фестивала, след края на театралния сезон и под намерено небе - с най-качествените театрални моно-постановки от афиша на столицата. Този път в програмата му ще има гостуващ моноспектактакъл от Македония и Кино вечер взаимно със Сине Либри. За децата са планувани дневни работилници и срещи в парка - с вход свободен. Предстои прибавяне на още събития и постановки в програмата на " София Моно 2018 ", а за тях можете да следите във фейсбук събитието на фестивала - ТУК.

Билетите за спектаклите в програмата на " СОФИЯ МОНО 2018 " към този момент са в продажба извънредно в мрежата на Ticketportal.bg . Цената им е от 10 до 40 лева съгласно датата и мястото. Билети могат да се закупят още от Билетен център в НДК, Билетна каса - зала " Арена Армеец ", бензиностанции ОМВ, книжарница Booktrading, Office1Superstore.

" Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 година "

Ето я и ПРОГРАМАТА на " СОФИЯ МОНО 2018 ":

Датите 8 и 12 юли са непокътнати за Камен Донев и неговите два емблематични спектакъла - " Възгледите на един преподавател за националното творчество " /на 8 юли/ и " Възгледите на един преподавател за всеобщата култура " /на 12 юли/.

9 юли е за представлението " Мъжът на жена ми " - режисура на МАРИУС КУРКИНСКИ, създател Миро Гавран - Хърватия. Участват Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов, които ще ни покажат сериозните неща от живота погледнати от смешната им страна.

На 10 юли ще забележим и самият МАРИУС КУРКИНСКИ в " Черното пиле ". Спектакълът, който ще ни остави без мирис е по разказите на Николай Хайтов - " Мерак ", " Пазачът на Овесената равнища " и " Черното Пиле ". За него артистът получи не малко театрални оценки, а на сцената на " София Моно " го чакаме с голямо неспокойствие.

На 11 юли в парка ще забележим и топ постановката " Грамофонът " на Виктор Калев. Авторският концерт-спектакъл показва автобиографични истории на артистът и български песни на обичани реализатори, изпяти и изиграни ослепително от него. Това ще е единствената опция да го забележим в София в околните месеци, тъй като всички дати на представлението до края на сеозна са изцяло разпродадени.

На 13 юли от Македония идва актрисата Оливера Аризанова - Монсбарт в основната роля на моноспектакъла „ Тя ". Ще я гледаме за първи път в границите на фестивала, след редица участия и награди в разнообразни театрални конгреси. Автор на текста е българката Даниела Колева, режисьор - Васил Михаил, постановката е на Народен спектакъл „ Антон Панов " - Македония.

На 14 юли в програмата следва един от най-забавните моноспектакли - " Живак " на артистът Димитър Живков . През този сезон представленито се изигра за 150-ти път и в случай че към момента не сте съумели да го видите - то в този момент е вашата опция да се срещнете с " Живак " и то под звездите!

На 15 юли - в програмата следва лятна КИНО ВЕЧЕР - филмът ще изберат сътрудниците ни от кинофестивала Сине Либри.

На 16 юли е ред на нашумялата режисура " Пилето, което споделя КУ " на ИВАН ЮРУКОВ. Сценарият е по сборниците с разкази „ Малкото име на дните " и „ Тиква! " на Александър Урумов, музиката е дело на Михаил Шишков - татко, а самият Иван Юруков се оправя отлично и в ролята на режисьор. Увлекателно, с лекост и премерено възприятие за комизъм, артистът показва героят си - нощен надзирател на конфиденциален склад, който в хода на спектакъла ще забележим в ролята на разнообразни симпатични и чудати персонажи.

Начало на вечерните представления - 21.00 ч.

ДЕТСКА ПРОГРАМА / чакат се още събития /:

10 юли - Среща с писателката Юлия Спиридонова на тематика " Приказните създания от българският фолклор "

14 юли - " Библиотека в парка " - взаимна самодейност със Столична Библиотека

Начало на детските събития - 13.00 ч.

Присъединете се към " СОФИЯ МОНО 2018 " във фейсбук - ТУК .

Изберете билети - ТУК .

Кратка вечерна стратегия по дни:

7 юли - ще се разгласи в допълнение

8 юли - КАМЕН ДОНЕВ - " Възгледите на един преподавател за националното творчество "

9 юли - режисура на МАРИУС КУРКИНСКИ - " Мъжът на жена ми " - създател Миро Гавран - Хърватия

10 юли - МАРИУС КУРКИНСКИ - " Черното пиле " по разкази на Николай Хайтов

11 юли - ВИКТОР КАЛЕВ - " Грамофонът " авторски концерт-моноспектакъл

12 юли - КАМЕН ДОНЕВ - " Възгледите на един преподавател за всеобщата култура "

13 юли - " Тя " - моноспектакъл на Оливера Аризанова от Македония /Фокус Балкани/

14 юли - ДИМИТЪР ЖИВКОВ - " Живак "

15 юли - КИНО ВЕЧЕР - кино прожекция взаимно със Сине Либри

16 юли - ИВАН ЮРУКОВ - " Пилето, което споделя КУ " по разкази на Ал. Урумов

17 юли - ще се разгласи в допълнение



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР