На сцената се подвизават псевдополитици, които не осъзнават реалния дневен

...
На сцената се подвизават псевдополитици, които не осъзнават реалния дневен
Коментари Харесай

Иван Гранитски: На сцената излизат псевдополитици

На сцената се подвизават псевдополитици, които не осъзнават действителния дневен ред на обществото. Това сподели в предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ поетът, журналист и издател Иван Гранитски. Той предвижда, че и новият парламент няма да излъчи устойчиво държавно управление.
„ Общата смяна на геополитическа ориентировка на България и общия безпорядък в Европа,
който последните години се задълбочава, обърка доста хора. В този трагичен миг не се появиха същинските национални водачи. Причините евентуално са доста – и психически, и обществени. Вече повече от 30 години тече т нар. преход, при който виждаме, че все по-негодни или инцидентни хора се появяват на политическата сцена, които разочароват и обезверяват обществото. Затова се усилва и броят на негласуващите, които не могат да видят в нито една политическа партия или персона своите представители “, разяснява Иван Гранитски.
Има признаци на привършване на силата на националния дух,
нека това да е краткотрайна обстановка и да се получи ново възобновление, добави Иван Гранитски.

„ Това, което се случва в последната половин година, може да се изрази единствено с думите на Шекспир в „ Макбет “: " И всеки вика и никой никого не слуша. И ужасът е ежедневно възприятие... ". Имах печалния опит да бъда в по-предния парламент един месец и видях, че хората не желаят да си приказват. Няма диалог, няма разговор, единствено крамоли, разправии, кавги, много печална и неприятна картина. Много малко са хората, които се опитваха да призоват към разговор. Боя се, че и този парламент няма да излъчи устойчиво държавно управление “, акцентира публицистът.

Според Иван Гранитски ръководството на страната е мъчно, когато така наречен политици или държавници не се чуват едни други и не могат да намерят у себе си и разсъдък, и разсъдък, и отговорност, с цел да схванат, че дребните политически, партизански пристрастености, кавги и ползи са пагубни за бъдещето на страната.
„ Ако не мислеха с лакомия и изгода,
още преди 20 години щяха да трансформират насоката на така наречен промени и нямаше да се сблъскаме със сегашната пагубна обстановка в региона на образованието, опазването на здравето, стопанската система, националната сигурност. Няма сфера в публичния живот, в която да не виждаме печалните резултати от тези псевдореформи и безпорядък в страната. Оттам е и това обезсърчение на множеството от българите. Те виждат, че на публичната сцена се подвизават псевдополитици “, сподели още Иван Гранитски.

По думите му това не е инцидентно, като задачата е публичната интензивност да се приспи, с цел да има елементарно управляема маса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР