На сцената на централния площад в Банско тази вечер се

...
На сцената на централния площад в Банско тази вечер се
Коментари Харесай

Джаз вечер в Банско! На сцената излиза барабанистът Били Кобъм

На сцената на централния площад в Банско довечера се качва хедлайнерът на фестивала - барабанистът Били Кобъм, определян като най-добрияв сферата на фюжъна и именуван "барабанистът с най-бързо движение ". Легендарният музикант ще свири с със своята групировка Spanish Contingent

„ Нарекох групировката „ Испанският контингент “, защото нашата музика има характерностите на музикалното мислене на създатели от еднакъв район. Пиша материала особено за тези музиканти, вместо да натрапвам пиеси на хора, които не могат да схващат моята креативна цел “ – споделя Били Кобъм и разкрива, че по време на концерта в Банско ще показа композицията Bulgarian Rubix Groove, инспирирана от Милчо Левиев.

Милчо Левиев е ентусиазъм и за студентите от Нов български университет от майсторския клас на Вики Алмазиду. Те ще бъдат първи на сцената в петък вечер с Историята на джаз музиката „ 30 години джаз в НБУ” и с посвещение на 85 години от рождението на Милчо Левиев.

По-рано, интернационално известната поп и джаз изпълнителка Вики Алмазиду беше специфичен посетител на кмета Иван Кадев. В сърдечен и другарски диалог тя показа своите персонални страсти, свързани с Банско и джаз фестивала. Освен като наставник на музикантите от Нов български университет, Вики Алмазиду е и преподавател в Лятната джаз академия, където дава скъпи познания и препоръки на надарени млади музиканти, селектирани от особено жури месеци преди началото на фестивала.

В предпоследната вечер на Банско джаз фестивал ще станем очевидци на едно музикално „ свещенодействие”, което ще срещне китаристът Христо Вичев и триото на Живко Петров.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР