На страницата на здравната каса вече е достъпна нова функционалност,

...
На страницата на здравната каса вече е достъпна нова функционалност,
Коментари Харесай

Всеки може да види пациентското си досие вече и с ПИК от НАП

На страницата на здравната каса към този момент е налична нова функционалност, която обезпечава на всеки здравно обезпечен достъп до пациентското му досие и с личен идентификационен код (ПИК) на Националната организация на приходите (НАП). Досега достъп до тази услуга имаха единствено жителите, които имат повсеместен код за достъп (УКД), публикуван от касата и районните ѝ подразделения или електронен автограф.

С новата функционалност към 400 000 жители, които имат ПИК на Национална агенция за приходите, ще могат да прегледат своето пациентско досие, до момента в който код от здравната каса са си изкарали към 40 000 души.

В електронното здравно досие на пациента се съхранява информация за избора на персонален доктор (от 2000 година до момента), както и за всички осъществени на пациента прегледи и медицински действия от персоналния доктор, лекарите експерти, лечебните заведения, направените проучвания в лабораториите, получените медикаменти по линия на НЗОК в аптеките.

От здравната каса приканват жителите да алармират институцията, в случай че открият несъответствия сред вписаните в досието им действия и здравната помощ, която действително са получили.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР