На страната й е нужна стабилност, а това може да

...
На страната й е нужна стабилност, а това може да
Коментари Харесай

Мира Радева: На страната й е нужна стабилност, това може да стане с правителство от типа национално спасение

На страната й е нужна непоклатимост, а това може да стане с държавно управление от вида " национално избавление ". Това сподели социологът и академични учител Мира Радева в аудиокаста на " Фокус " " Това е България “.

" Всички проучвания демонстрират, че болшинството от гласоподавателите желаят да има кабинет. Аз считам, че ние даваме гласа си за политиците, чакаме от тях мъдрост, визия и водачество. Не може да чакаме гласоподавателите да сочат пътя. Ние делегираме на други хора, на водачите, да покажат кой е правилният път. Много ме възмути говоренето в последно време по какъв начин нищо не можело да стане, тъй като е доста мъчно, а ми като е доста мъчно да не се хващат с тази работа ", посочи тя.

По думите й Кирил Петков е изгубил доверието й от момента, в който се разбра, че той някак си е не запомнил да ревизира какво му е поданството. Радева добави, че множеството политици се сплотяват към концепцията на смирението.

" Чисто прагматично нямат интерес Асен Василев и Кирил Петков да се явяват на още едни избори. Защото резултатът им, освен че търпи отрицателна наклонност, само че те в този момент имат по-лош резултат. Аз занапред им предвиждам, че при едни последващи избори те ще получат още по-лош резултат, с който и да се обединят. Защото те към този момент основават едно чувство за липса на политическо и лидерско мислене ", счита социологът.

Според нея Българска социалистическа партия не е в по-добра позиция, а ГЕРБ стабилизира резултата си. Тя разяснява, че ниските равнища на интензивност са свързани с това, че хората просто се отегчиха.

" Има доста разновидности за държавно управление. И играта с кворума може да изиграе тази роля. Съвършено ясно е, че ГЕРБ, Движение за права и свободи, вероятно присъединяване от " Демократична България " и Българска социалистическа партия, " ИТН ". Възможно е да се направи държавно управление, въпросът е, че на страната й е нужна непоклатимост и резистентност. А това може да стане с в действителност едно държавно управление от вида " национално избавление ", т.е. всички се сплотяваме ", добави Радева.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР