На столичния съвет на Мадрид му писна от папагали. Или

...
На столичния съвет на Мадрид му писна от папагали. Или
Коментари Харесай

Мадрид започва хуманно избиване на папагали монах

На столичния съвет на Мадрид му писна от папагали . Или по-конкретно от хиляди пискливи, светлозелени папагали духовник, които кръстосват небето над столицата и построяват гнезда по дърветата в испанската столица , написа " Гардиън ".

Съветът разгласи проекти за понижаване на броя на папагалите духовник , откакто неотдавна оповестено изследване сподели, че популацията им се е нараснала от 9000 птици преди три години до 12 000 през днешния ден . През 2005 година популацията им в Мадрид е била от единствено 1700.

Въпреки че птиците са от Аржентина, доста от тях са импортирани като домашни любимци преди да бъде наложена възбрана преди 8 година

Местните управляващи се аргументираха, че популацията им би трябвало да бъде понижена , защото птиците се борят с други типове за храна и вредят на средата с големите си гнезда. Също по този начин съставляват риск за публичното здраве , защото могат да предават болести на хора като орнитоза (пситакоза или папагалска треска), салмонела и птичи грип.

Размерът на гнездата на папагалите също се оказва сериозен проблем.

С времето те стават по-големи, гнездата им могат да се трансфорат в заплаха, тъй като тежат до 200 кг . Това съставлява опасност за дърветата и също за хората, се споделя в известие на управляващите в Мадрид.

Столичните управляващи работят с Испанското орнитологическо общество и ще стартират " хуманно изтребване " и дезинфекция през идващите месеци . Целта е надзор и понижаване на броя на папагалите духовник в столицата, защото доста хора се тормозят и има доста недоволства.

Местните управляващи са получили 197 недоволства по отношение на птиците от януари до края на август тази година. През предходната година общо са регистрирани 218 недоволства.

Не се оповестява какъв брой папагали ще бъдат избити, само че управляващите твърдят, че няма да изтребят цялата популация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР