На стартиращото другиден Евро 2020един от най-великите играчи в историята

...
На стартиращото другиден Евро 2020един от най-великите играчи в историята
Коментари Харесай

CR7 е готов да счупи няколко брадати рекорди по време на Евро 2020

На започващото другиден Евро 2020 един от най-великите играчи в историята на футбола Кристиано Роналдо ще поведе Португалия към отбрана на купата, извоювана преди пет години във Франция. Междувременно той ще има опцията да запише още няколко впечатляващи постижения в богатата си кариера, свързани с квалификациите и финалите на Европейски шампионати.

Петкратният притежател на Златната топка  към този момент държи няколко върха  свързани с шампионатите на Стария континент –  най-вече мачове във финали  ( 21 ),  най-вече финали с маркиран гол  ( 4  - Евро 2004, Евро 2008, Евро 2012, Евро 2016) и  най-вече маркирани голове в мачове от квалификациите и финалите  ( 40 ).

Ето какви още върхове може да счупи CR7 в идващия месец:

Участия в най-вече Европейски първенства  – още в първия мач на родината си против Унгария на 15-иРоналдо може да се трансформира в първия човек в историята, взел участие във финалите на пет Европейски шампионати. Легендите на Германия и Дания Лотар Матеус и Каспер Шмайхел са първите, които записват мачове в четири шампионати с присъединяване си на Евро 2020. Към момента броя на четирикратните участници на еврофинали е 17, като 11 играчи влязоха в този влиятелен клуб на Евро 2016. От тези 11 единствено един продължава да играе футбол – Кристиано Роналдо.

Най-много голове във финали на Европейски шампионати  – Роналдо отбелязва първия си гол за националния тим на Португалия в мача против Гърция от груповата фаза на Евро 2004. В идващите си 20 мача на еврофинали той прибавя още осем гола към сметката си, с цел да изравни върховото достижение на Мишел Платини от девет гола за Франция (отбелязани в пет мача на Евро 1984). Трети в тази ранглиста е Алан Шиърър със седем попадения за Англия, а един гол ще е задоволителен на Роналдо, с цел да излезе еднолично отпред в голмайсторската листа.

Най-много мачове в квалификации и финали  – Ако взе участие в трите мача на Португалия от груповата фаза Роналдо ще изпревари легендата на Италия Джанлуиджи Буфон, който е играл в общо 58 дуела за Скуадра Адзура в квалификации и финали на Европейско състезание. В досегашните си 56 мача Роналдо е записал 36 победи, 12 равенства и 8 загуби в постоянно време, продължения или дузпи.

Тъй като Роналдо не стопира да изумява всички със своето футболно дългоденствие, дано погледнем какви върхове би могъл да усъвършенства той, в случай че играе за Португалия на Евро 2024 в Германия след три години. Португалецът би могъл да се трансформира в най-възрастния полеви състезател с мач на финали на Европейско състезание, най-възрастния футболист с гол на еврофинали и най-възрастния първенец на Европейско състезание
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР