На старта на сезона във Формула 1 в Бахрейн износването

...
На старта на сезона във Формула 1 в Бахрейн износването
Коментари Харесай

Пирели: Трасето в Джеда е съвсем различно от Бахрейн

На старта на сезона във Формула 1 в Бахрейн износването и деградацията на гумите беше доста значима тематика и ограничаващият фактор в представянето на преследвачите на Ред Бул. На уличното трасе в Джеда обаче обстановката ще е напълно друга.

“В Джеда най-важни са оптималните настройки и те ще са напълно разнообразни от тези в Бахрейн - изясни шефът на Пирели Моторспорт Марио Изола. - Отборите в Саудитска Арабия ще употребяват същите модели гуми, с които караха и предходната година, когато сликовете се показаха доста добре. ”

Изола изясни, че двете предходни издания на Гран При на Саудитска Арабия са се получили непредвидими, само че главно поради честото излизане на колата на сигурността пред колоната, само че това се приема за нещо обикновено за улично трасе.

“През 2022 година най-хубавата тактика в Джеда беше с една промяна на гуми - добави Изола. - Но тогава колата на сигурността излезе рано и това докара до всеобщи ранни прекъсвания, като множеството водачи караха с твърдите гуми. Макс Верстапен и Шарл Леклер организираха страхотна борба, посредством и на огромния запас на гумите. Отборите ще би трябвало да поработят повече по настройките на колите, с цел да намерят оптималния баланс на колите. В Бахрейн имаше доста съществени ускорения и прекъсвания, до момента в който тук приказваме за съществени странични натоварвания и характерностите на трасето са напълно разнообразни. ”
 Макс може да си тръгне след 2028 година Макс може да си тръгне след 2028 година
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР