На старта 23-годишният българин отстъпи с 2:3 съдийски гласа (28:29, ...

На старта 23-годишният българин отстъпи с 2:3 съдийски гласа (28:29,

Кирил Русинов отпадна в Белград след драма

На старта 23-годишният българин прави отстъпка с 2:3 съдийски гласа (28:29, 29:28, 29:28, 28:29, 28:29) пред словенеца Тадей Чернога, заяви Българска национална телевизия .
Българинът беше изрично по- положителният боксьор във втория и третия рунд, които спечели с по 3:2 гласа, само че изоставането му от 1:4 в първата част му коства класирането за следващата фаза.
В първия рунд много по-високият от двамата Чернога съумя да направи няколко положителни крошета от положителна отдалеченост по отношение на Русинов.
Във втория рунд макар че българският боксьор се засилва и съумя да вкара два страхотни ъперкъта в главата на противника си. Чернога непрекъснато се навеждаше опасно и съдиите дадоха доверието си на Русинов, който бе доста по- деен . Българинът получи три съдийски карти с 10:9 във втория рунд.
В третия софиянецът продължи да бъде доста рискован , а Чернога опитваше да прави непрекъснато клинчове. Отново макар че дейната игра на Русинов в рунда бе оценена с 3:2. Това макар че не бе задоволително на българина, който се нуждаеше от единствено още една точка, с цел да победи и да се класира напред.

Източник: duma.bg