На старите цени от 60 лв. откри новия ски сезон

...
На старите цени от 60 лв. откри новия ски сезон
Коментари Харесай

Банско откри новия сезон със старите цени

На старите цени от 60 лева откри новия ски сезон Банско. Причината е, че водещият ни зимен курорт към момента не е в положение да пусне в деяние всичките си налични писти, защото трасетата би трябвало да бъдат обработени след заснежаването.
“В момента, в който пуснем всички писти, ще обявим и цените ”, съобщи Иван Обрейков, маркетинг-директор на концесионера на ски зоната “Юлен ”.

Банско извади шанс с времето за формалното разкриване, защото пресният сняг заваля часове преди тържествата с присъединяване на специфичния посетител – италианската легенда Дебора Компаньони. Най-успешната италианска скиорка предвождаше единия отбор в обичайното съревнование “Влез в тима на първенеца ”, а отпред на другия бе почетният жител на Банско Марк Жирардели.

“Има доста сняг, нека съм аз тази, която го донесе тук – съобщи Компаньони. – Спуснах се по невероятна писта, която носи името на моя съотечественик Алберто Томба. ”

А Жирардели дефинира новия сняг като “чудо ” и подсети, че кулминационната точка на сезона ще е Световната купа за мъже с присъединяване на Алберт Попов.

Новият кмет на Банско Стойчо Баненски пък счита, че за развиването на зимния център е неотложно построяването на втора кабинкова линия, която да свързва града със ски зоната.

Два случая преди сезона

Полицаи от Гърция и Румъния пазят туристите

Директорът: Карайте единствено по маркираните трасета

 

С обилна заря и кулинарно ревю на локалните механи на централния площад в града Банско означи началото на новия ски сезон.

С предизвестия за съблюдаване на всички ограничения за сигурност стартира ски сезонът в Банско. Самият Марк Жирардели призна, че първото каране в пресния сняг му се е сторило мъчно и едвам по средата на трасето е “влязъл в час ”. Иван Обрейков пък предизвести скиорите да карат единствено в маркираните трасета и да не не помнят планинската застраховка.

А служители на реда, командировани от Гърция и Румъния, ще пазят туристите от съответните страни. Дни преди откриването на сезона в града имаше два случая – пешеходец бе прегазен от камион на пътя към Бяла, а покривът на един от хотелите се възпламени, само че огънят бе сподавен без потърпевши.

Eлектрически велосипед, сребърни монети, смарт часовници и други изненади зарадваха 35 късметлии, присъединили се в играта „ Ловци на съкровища “

Банско откри ски сезон 2023/2024 с доста сняг, награди, занимания, музика и заря.  Емблематичната игра „ Ловци на съкровища “ още веднъж зарадва присъстващите на Бъндеришка поляна. Голямата премия от „ Ловци на съкровища “ – електрически велосипед Econic One City Bandit, бе извоювана от инженер Пепа Гетова от София.

„ Изключително доста се веселя на тази премия! В фамилията ни караме доста колелета и неотдавна купихме електрическо, а това, което завоювах, е още по-бързо и с повече екстри. ”, показа късметлийката пред водещия на събитието Део, и посочи с мигане: „ Ще си го употребявам със здраве, в случай че съумея да го разделя с щерка ми. “

Пепа Гетова се изправи в борба против близо 300 търсачи на мощни чувства. В продължение на 60 минути те изчакваха търпеливо своя ред, с цел да се включат в огромното търсене на  35 награди, скрити в ковчежета под снега.

Сред тях имаше 3 сребърни и 5 юбилейни монети от Fibank, 15 смарт часовника от А1, както и сезонна карта за ски оборудванията в Банско от „ Юлен ”. СПА почивки, уикенди за двама, селекция виновност и ваучери за извършване на покупки от бутиковата верига за спортна екипировка Maxsport оправдаха напъните на участниците, които не се уплашиха от минусовите температури в името на успеха.

Трикратната олимпийска шампионка Дебора Компаньони бе специфичен посетител на откриването на ски сезона. Заедно със ски легендата Марк Жирардели направиха парадно втурване по пистата „ Алберто Томба ”.

„ За мен е същинско наслаждение да съм в Банско и да споделя с вас този прелестен празник на живота и обичания ми зимен спорт! Благодаря на моя безценен другар Марк Жирардели за поканата. “, сподели Компаньони на среща с медиите. „ Горд съм с наличието на Дебора тук – тя е най-великата италианска скиорка за всички времена и аз съм измежду най-големите й почитатели! “, показа Марк Жирардели, и добави: „ Свидетели сме на същинско знамение със зимната покриква. Случва се тъкмо за Коледа и е съвършена интродукция към изискванията за международната ски купа, която чакаме през февруари. “

Масово втурване на децата от ски клуб „ Юлен ” публично сложи началото на новия сезон в курорта, а зрелищна заря в ярки цветове оцвети небето над Бъндеришка поляна.

За положителното въодушевление на гостите се погрижиха Михаела Филева, DJ Sprite и балет Nova. След наситения с страсти ден на Бъндеришка поляна празненствата за старта на ски сезона се придвижиха на площада в Банско с фолклорна стратегия и кулинарни демонстрации на локални специалитети.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР