На срещата за Западните Балкани стана ясно, че има остра

...
На срещата за Западните Балкани стана ясно, че има остра
Коментари Харесай

Соломон Паси: Има нужда от среща на върха ЕС-САЩ

На срещата за Западните Балкани стана ясно, че има остра потребност от усилване на разговора сред Европейски Съюз и Съединени американски щати. Имаме потребност от такава среща на върха. Това разяснява някогашният ни външен министър Соломон Паси в студиото на " Тази събота. "

По мотив срещата с турския президент Ердоган във Варна, Паси разяснява, че и тя е била нещо съществено, само че не е било позитивно, че на срещата в София в този момент Турция не е била упомената. " Тя е наш значим комшия. Нормално е да се приказва и за задачите Балкани. Като че ли позабравихме този стратегически приоритет ", сподели той.

По мотив договорката с Иран той уточни, че тя има един сериозен проблем - лимитирана е във времето - до 2025 година " Другото е, че договорката се занимава единствено с обогатяване на уран и нуклеарни бомби и не с далекобойните ракети на Иран. Обама държеше договорката да бъде подписана, с цел да отбрани своята нобелова премия.
Той я получи за нищо и направи редица дейности, с цел да я отбрани - съглашението с Куба, което беше триумф, само че и неуспех като съглашението с Иран. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР