На срещата във Версай трябва да говорим в един глас,

...
На срещата във Версай трябва да говорим в един глас,
Коментари Харесай

Министър-председателят: Подкрепяме мерките, но не можем да си позволим да спрем вноса на петрол и газ

На срещата във Версай би трябвало да приказваме в един глас, без значение от мненията би трябвало да излезем обединени. Това сподели в коридорите на Народното събрание министър-председателят Кирил Петков във връзка срещата сред държавните и държавните ръководители на 10 март.

" Нашата позиция - напълно поддържаме Украйна. Не може една непозната страна да нарушава интернационалните закони, не може да бомбардира друга страна и напълно поддържаме съществуващите ограничения. Работим с Европейски Съюз тези ограничения да бъдат с оптимално огромна мощ, само че неща, които не можем да си позволим е да спрем вноса на нефт и вноса на газ ".

" Изцяло сме за ограниченията, да не звучим като някакви " меки съдружници " в Европейски Съюз, само че тази част не можем да си позволим ", посочи Петков.

Премиерът съобщи, че персонално ще отиде в Гърция, с цел да наблюдава градежа на интерконектора. Той изясни, че нямаме ли пълна диверсификация, оставаме подвластни. И добави, че няма европейска страна, която ще изпраща войски в Украйна. Единствената поддръжка от България ще бъде под формата на филантропична помощ.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР