На срещата в София ще обсъдим доставката на електроенергия през

...
На срещата в София ще обсъдим доставката на електроенергия през
Коментари Харесай

Ковачевски: В София ще обсъждаме снабдяването на РСМ с ток от България

" На срещата в София ще обсъдим доставката на електрическа енергия през България, като експортьор на електрическа енергия, както и едно от настояванията на Стопанската камара, което е обезпечаване на безпроблемно преместване на електрическа енергия през връзките с България през през целия зимен интервал “, съобщи министър-председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски в отговор на журналистически въпрос на конференция в Скопие в понеделник, предава локалното издание " Слободен щемпел “ .

Както изясни министър председателят на югозападната ни съседка, в предишното се е случвало при дефицит на електрическа енергия в РСМ тези линии да не се откриват и по тази причина това ще бъде една от тематиките на срещата.

" Ние сме в непрекъсната връзка с Министерството на енергетиката на България посредством отрасловия министър на стопанската система. В момента в България има служебно държавно управление, България се готви за избори, само че това не е спънка да имаме интензивна и естествена връзка като две прилежащи страни “, означи още Ковачевски.

Той добави, че срещата ще бъде доминирана от тематики, които са основни за справяне с най-голямата рецесия след Втората международна война. Ковачевски обаче чака на срещите в София с българския министър председател Гълъб Донев и президента Румен Радев с изключение на енергетиката да бъдат разисквани и други тематики.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР