На срещата си във Вилнюс в средата на юли лидерите

...
На срещата си във Вилнюс в средата на юли лидерите
Коментари Харесай

Столтенберг: Няма да отправяме покана към Украйна за членство в НАТО

На срещата си във Вилнюс в средата на юли водачите от НАТО няма да насочат публична покана към Украйна да се причисли към Алианса , съобщи генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

" На срещата на върха във Вилнюс и при подготовката за срещата няма да обсъждаме отправянето на публична покана ", сподели Столтенберг пред кореспонденти след диалози с немския канцлер Олаф Шолц в Берлин.

Генералният секретар на НАТО посочи, че водачите ще дискутират по какъв начин да приближат Украйна към НАТО.

Същевременно той предизвести, че не би трябвало да позволява заледяване на спора в Украйна в подмяна на преустановяване на войната.

" Всички желаеме тази война да свърши, само че постигането на обективен мир не може да значи заледяване на спора и приемане на договорка, диктувана от Руси я ", съобщи Столтенберг.

От своя страна Шолц означи, че страната му се готви за опцията войната в Украйна да продължи още известно време. " Подготвени сме за това и приспособяваме политиката си въз основа на такава опция “, сподели канцлерът на конференцията със Столтенберг, като акцентира, че Германия ще продължи да поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР