На срещата си във Вилнюс в средата на юли лидерите

...
На срещата си във Вилнюс в средата на юли лидерите
Коментари Харесай

Столтенберг: Във Вилнюс лидерите от НАТО няма да поканят официално Украйна да се присъедини

На срещата си във Вилнюс в средата на юли водачите от НАТО няма да насочат публична покана към Украйна да се причисли към Алианса, съобщи през днешния ден генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" На срещата на върха във Вилнюс и при подготовката за срещата няма да обсъждаме отправянето на публична покана ", сподели той пред кореспонденти след диалози с немския канцлер Олаф Шолц в Берлин.

Столтенберг посочи, че водачите ще дискутират по какъв начин да приближат Украйна към НАТО.

Същевременно генералният секретар на Алианса предизвести, че не би трябвало да позволява заледяване на спора в Украйна в подмяна на преустановяване на войната.

" Всички желаеме тази война да свърши, само че постигането на обективен мир не може да значи заледяване на спора и приемане на договорка, диктувана от Русия ", съобщи той.

Шолц, на собствен ред, означи, че страната му се готви за опцията войната в Украйна да продължи още известно време. " Подготвени сме за това и приспособяваме политиката си въз основа на такава опция, сподели канцлерът на конференцията със Столтенберг, като акцентира, че Германия ще продължи да поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР