На срещата си с украинския президент Володимир Зеленски френският президент

...
На срещата си с украинския президент Володимир Зеленски френският президент
Коментари Харесай

Западни издания за визитата на Макрон, Шолц и Драги в Украйна: Ще ви подкрепяме

На срещата си с украинския президент Володимир Зеленски френският президент Еманюел Макрон, немският канцлер Олаф Шолц и италианският министър председател Марио Драги дадоха обещание още поддръжка за Украйна, написа в. " Монд ".

Френският президент, немският канцлер и италианският министър председател увериха украинския президент, че поддържат настояването му на Украйна да бъде възложен статут на страна кандидатка за присъединение към Европейския съюз, отбелязва френското издание.

Володимир Зеленски не скри задоволството си от визитата на европейските водачи в Киев. Макрон, Шолц, Драги и румънският президент Клаус Йоханис от своя страна дадоха обещание още помощ за Украйна. " Монд " обръща особено внимание на думите на Макрон, че " Европа е с вас, тя ще бъде с вас толкоз време, колкото е нужно, до успеха, която ще съставлява завръщането на мира в една свободна и самостоятелна Украйна ".

Френското издание се концентрира също по този начин върху въпроса с възможното даване на Украйна на статута на страна кандидатка за присъединение към Европейски Съюз.

Решението по този въпрос се чака да бъде взето на срещата на Европейския съвет на 23 и 24 юни в Брюксел, в случай че Европейската комисия излезе през днешния ден със мнение, удобно за Украйна, акцентира " Монд ".

Очертава се полемиките по тази тематика да са разгорещени, така 27-те страни членки на Европейски Съюз са разграничени по въпроса с даването на Украйна на статут на страна кандидатка, отбелязва френското издание. Ако страните от Централна и Източна Европа са последователи на тази концепция, то Нидерландия, Австрия и Дания са на мнение, че Украйна не е подготвена за статута на страна кандидатка, защото има съществени проблеми с корупцията и с правовата страна, акцентира " Монд ".

В. " Паис " също обръща внимание на въпроса с възможното даване на Украйна на статут на страна кандидатка за присъединение към Европейски Съюз.

Макрон, Шолц и Драги, които при визитата си в Украйна бяха съпроводени от румънския президент Клаус Йоханис, дадоха обещание на Володимир Зеленски, че ще поддържат настояването на Украйна да получи статут на страна кандидатка, отбелязва испанското издание.

" Паис " се концентрира върху думите на Драги, че " Италия желае Украйна в Европейски Съюз ", на Шолц, че " Украйна е част от европейското семейство " и на Макрон, че " Европа е с вас (Украйна) ".

При визитата си в Киев водачите на Франция, Германия и Италия дадоха обещание да поддържат даването на Украйна на статут на страна кандидатка за присъединение към Европейски Съюз като израз на единството на Европа и Украйна на фона на настъплението на съветските сили и на недоволствата на украинските управляващи, че доставките на оръжия се бавят прекалено много, написа английският в. " Гардиън ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР