На срещата си на върха във Вилнюс през юли НАТО

...
На срещата си на върха във Вилнюс през юли НАТО
Коментари Харесай

НАТО ще покаже, че мястото на Украйна е в нейните редици

На срещата си на върха във Вилнюс през юли НАТО ще изпрати мощно обръщение, че Украйна би трябвало да стане част от пакта.

Това съобщи генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг в навечерието на двудневната среща на министрите на защитата от страните членки.

„ Виждаме, че украинците вършат пробиви и освобождават от ден на ден земи ", сподели Столтенберг във връзка контраофанзивата на силите на Киев.

Той обаче предизвести, че никой не може да каже какво ще се случи през идващите дни и месеци. Но бе безапелационен, че украинците работят професионално и надвишават упованията.

Министрите ще разискват решение за дълготрайно подсилване на сигурността на Украйна, което ще бъде взето във Вилнюс.

“Колкото повече украинците напредват, толкоз повече президентът Владимир Путин ще разбере, че не може да завоюва войната и би трябвало да стартира договаряния за обективен мир ”, сподели още Столтенберг.

По думите му НАТО би трябвало да подсигурява, че когато войната завърши, ще има надеждни механизми на място за сигурността на Украйна. Така историята няма да се повтори и Русия няма да може да си отдъхне, да се превъоръжи и да стартира нова офанзива.

“На срещата във Вилнюс ще изпратим ясно обръщение за поддръжка и взаимност с Украйна. Както и ясно да покажем, че бъдещето на Украйна е в НАТО ”, увери генералният секретар.

Министрите ще обсъдят също по какъв начин да укрепят сдържането и отбраната на пакта с нови районни проекти за отбрана на неговите територии. Столтенберг посочи, че това изисква нови структури, и за тази цел ще бъдат ситуирани още 300 000 военнослужещи в нараснала подготвеност.

Столтенберг чака да бъде разискван нов проект за деяние за отбранително произвеждане и той да бъде признат във Вилнюс. Целта е бързо попълване на дефицита в запасите на страните членки. 

Запитан за възможностите за превъзмогване на ветото на Турция за приемането на Швеция в НАТО, генералният секретар отговори, че е допустимо да се реализира единодушие преди срещата на във Вилнюс.
 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР