На срещата с протестиращите днес коментирахме основно какво е състоянието

...
На срещата с протестиращите днес коментирахме основно какво е състоянието
Коментари Харесай

Сабрутев: НАП има за задача – каквото е възможно от пропуснатото да бъде взето

На срещата с протестиращите през днешния ден коментирахме главно какво е положението на бюджета. Това съобщи в студиото на „ Денят онлайн ” по NOVA News депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев.

 

По думите му при идването си на власт кабинетът „ Денков-Габриел ” е заварил една празна хазна. „ Дефицитът в хазната беше към милиард и 200 милиона лв.. Служебният кабинет, когато пристигна на власт, първо смени шефовете на приходните организации – Национална агенция за приходите и „ Митници ”.

 

Това са двете организации, които обезпечават главния доход в хазната. След промяната на шефовете им – страната стартира да събира фрапантно по-малко пари. За по-малко от месец ръководство на кабинета „ Денков-Габриел ” и с връщането на старите и потвърдили се шефове начело  - дефицитът беше преодолян и в този момент хазната е на плюс от 200 милиона. Опитахме се да разбираем на синдикатите, че в случай че го нямаше това пагубно ръководство в първите пет месеца на годината и страната не беше на минус – в този момент можеше да вършим доста спомагателни подоходни политики ”, акцентира Сабрутев.

 

„ Там, където е допустимо, Национална агенция за приходите би трябвало да влезе за инспекции със задна дата, и върху тези компании, върху които е обтегнат политически чадър – той да бъде свален и още веднъж приходите да набъбнат. Национална агенция за приходите има за задача – каквото е допустимо от пропуснатото да бъде взето - да бъде възобновено ”, акцентира той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР