На срещата с Ердоган ще поискаме да продължим приятелските, междусъседските

...
На срещата с Ердоган ще поискаме да продължим приятелските, междусъседските
Коментари Харесай

Борисов разкри кой приятел на Ердоган ще вземе на срещата и обеща: Утре ще имаме прекрасна новина в 9.30 ВИДЕО

На срещата с Ердоган ще желаяме да продължим другарските, междусъседските положителни връзки. Взел съм и неговия другар, Вежди Рашидов. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов, който довечера ще се срещне с президента на Турция Реджеп Ердоган.

"Отивам на другарска вечеря с мой другар ", сподели Борисов по отношение на идната среща с турския президент. "Не мисля, че връзките ни с Турция са застрашени, само че отивам, с цел да кажа добра дума. Колкото и да завиждат някои, то някой има заслуга за това, че в този момент на границата ни не се повтаря обстановката с тази по гръцко-турската граница ", добави той.

Години наред с нашата братска страна Гърция водим уравновесена мигрантска политика. В Александропулис разговаряхме в елементи за обстановката в района. Имаме доста положителни връзки и с нашата съседка Турция.

"Конфликтът сред нашите съседи (Турция и Гърция) е налице. Дойде време да пожалите и мен – виждате, че не е елементарно.

Последните дни диалозите, които организирах са поискани от моите сътрудници. Разговарях с Макрон, Меркел, Ердоган, Мицотакис и други Конфликтът покрай нас въздейства, само че все пак имаме съвършени връзки сред граничните служби. Конфликтът в Сирия е огромна бомба за бъдещето на стопанската система и туризма и растежа. Бяхме привикнали на нулева миграция, а плюс ковид нещата могат да станат трагични ", сподели още Борисов.

По думите му ще бъде огромна неточност, в случай че изкараме армията против мигрантите. "Като европейци и хуманисти нас ни боли да гледаме по какъв начин подмятат тези хора ", сподели той. Според него е нужно военните дейности в Сирия да спрат.

Борисов сподели още, че ще желае от Ердоган защитни дрехи, с които да работят медиците ни по отношение на разпространяването на ковид. Два милиона маски пък ще бъдат доставени в страната ни от Холандия.

„ Утре ще имаме прелестна вест в 9.30 – отдавна работим с съветското управление по финансово издържани тематики “, разкри още министър-председателят.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР