На срещата присъстваше и кметът на селото Валентин Станчев Кметът

...
На срещата присъстваше и кметът на селото Валентин Станчев Кметът
Коментари Харесай

Кметът на Община Несебър се срещна с жителите на с. Кошарица и осбсъдиха проблемите

На срещата присъстваше и кметът на селото Валентин Станчев

Кметът на община Несебър Николай Димитров и Валентин Станчев – кмет на с. Кошарица, се срещнаха с поданици на обитаемото място, с които разискаха сегашни и бъдещи планове за развиване на селото и настоящи настоящи въпроси, касаещи публични задания и проблеми в и способите за тяхното решение.

На срещата бе очебийно, че за активността си кметството разчита на поддръжката на Общината и нейните структури и бяха упоменати някои от приключените досега планове: новоизградени тротоари в разнообразни елементи на селото; асфалтиране на сектори от уличната мрежа; създаване на канализация на ул. „ Ясен “; създаване на първия стадий от комбинирана алея за велосипедисти и пешеходци от Слънчев бряг до с.о. „ Чолакова чешма “ и монтиране на осветяване по дължината на целия участък; засаждане на 270 бр. дървета; подмяната на кофите за боклук и слагане на резервоар за строителни боклуци, които се извозват гратис и други действия в региона на селището.

Кметът на Кошарица Валентин Станчев беседва с присъстващите за някои настоящи задания от неговата подготвеност. Кметът на община Несебър Николай Димитров направи уточнения по идните планове, които Общината е възнамерявала за Кошарица, и отговори на голям брой въпроси на жителите на селото. Той разясни, че след завършилото създаване на първия стадий на велоалеята, ще стартира и вторият, свързващ с.о. „ Чолакова чешма “ и Кошарица.

Подписан е контракт с реализатор за създаване на екопътека от Кошарица до Плазовец с дължина към 5 километра, по която ще бъдат сложени заграждения вид плет, хамаци, пънчета за сядане и пейки, панорамен далекоглед и осветителни тела със слънчев панел. Предстои планиране на нова постройка на читалището, създаване на нови детски площадки под детската градина и пред постройката на СОМАТ.

Проектирани са 3 бр. водостоци на мостовете – 2 по ул. „ 23 септември “ и 1 по ул. „ Бузлуджа “ и други. Кметът на общината Николай Димитров детайлно обясни правилото на финансиране на плановете за обитаемоте места по приоритетност и съгласно публичните потребности. Сред засегнатите тематиките бяха: запазване на общинското имущество, финансирането на маломерните паралелки в общинските учебните заведения и снабдяването с дърва за отопление на преференциални цени за жителите на общината.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР