На срещата присъстваха представители на ГЕРБ-СДС, ДПС, БСП и ППБСП

...
На срещата присъстваха представители на ГЕРБ-СДС, ДПС, БСП и ППБСП
Коментари Харесай

Партиите не стигнаха до общи решения след срещата в НС

На срещата участваха представители на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Политическа партия

Българска социалистическа партия инициира среща на парламентарно показаните партии в 48-ото Народно заседание. Темите, които обсъдиха бъдещите депутати, са държавният бюджет, инфлацията и приходите. На влизане в срещата водачът на левицата акцентира, че диалозите не са поръчка за коалиция сред Българска социалистическа партия, ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Продължаваме Промяната ”, които взеха присъединяване в нея.

„ Не говорихме за болшинства. Говорихме за това, в случай че въпреки всичко не се стигне до сформиране на болшинство, по какъв начин да се направи бюджетът. Всички рецесии желаят ограничения, а обезпечеността на ограниченията е с дефицити. Всички си споделиха мнението, само че нямаме общо решение ”, сподели след диалога Йордан Цонев от ДПС, съобщи.

Калина Константинова от „ Продължаваме Промяната ” също разяснява полемиката. Тя съобщи, че не е имало диалог за сформиране на кабинет. Темите са били свързани само с бюджета на страната, ограниченията за поддръжка на бизнеса и семействата. „ Ние изложихме всички 16 ограничения, които имахме. Не сме влизали в конкретика за суми и рамки, по-скоро посочихме посоката, в която ще вървим ”, разгласи тя.

„ Общото мнение на четирите парламентарни групи е, че идната зима и идната година ще бъдат доста по-тежки, в сравнение с тази година ”, сподели на излизане от срещата някогашният финансов министър Кирил Ананиев от ГЕРБ-СДС. По думите му в толкоз тежко финансово положение страната ни не е била от 1997 г. насам. „ Не постигнахме единодушие по всички ограничения, които предложиха обособените парламентарни групи ”, сподели още Ананиев. 

Предложението, към което обединенията са се обединили, е да извикат финансовия министър в петък и той да изясни на Народното събрание какво е финансовото положение на страната. 

Делян Добрев увери, че обезщетенията за таван на цената на тока от 250 лева ще продължат и през 2023 година По думите му през идната година страната ни ще влезе в криза. „ Правителство няма, бюджет няма. Двете леви партии на срещата желаеха харчене ”, заключи определеният за народен представител от ГЕРБ-СДС.

„ Предложихме ограничения за надграждане – поддръжка за фамилиите, таван на цените, две цени за тока, увеличение на минималната работна заплата, преизчисляване на пенсиите. Останахме отворени за последваща сходна среща, откакто изслушаме служебния министър на финансите ”, сподели водачът на БСП Корнелия Нинова. По думите й всички в залата са говорили доста умерено. 

Нинова разкри още, че ПГ на Българска социалистическа партия също ще издигне кандидатура за ръководител на Народно събрание.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР