На срещата присъстваха експертите от отдел Екология и управителя на

...
На срещата присъстваха експертите от отдел Екология и управителя на
Коментари Харесай

Кметът на Самоков се срещна със собствениците на каруци от седми квартал

На срещата участваха специалистите от отдел „ Екология ” и шефа на Регионалното хранилище за ръководство на отпадъците. 
Срещата е по отношение на акцията за очистване на локалните сметища и цели да ангажира и насърчи всички притежатели на каруци с извозването на битов боклук до депото. Идеята на подхванатата мярка е да се подтикват каруцарите да извозват отпадъците на депото, а не да го изхвърлят нерегламентирано в покрайнините на Самоков.
 Община Самоков откри нов СТЕМ център Община Самоков откри нов СТЕМ център
Днес публично бе открит СТЕМ центъра в учебно заведение „ Митрополит Авксентий Велешки “ - едно новаторско учебно заведение, в което традицият...
На извършената среща бе обяснено на хората, които се занимават главно с транспортиране на боклуци, че могат да депонират гратис в Регионалния център. Служителите на депото ще изготвят описи с имената на каруцарите и броят на каруците, които докарват боклук, като най-активните ще бъдат подтиквани с включването им в екологични стратегии. Мярката е и стопански преференциална, защото по този метод разноските за почистването на нерегламентирани сметища доста ще паднат. От друга страна няма да има неприятния образ, който е в северната част на града. Процеса ще отнеме време, само че се надяваме този резултат да се ускори и на процедура казуса да бъде решен.
До края на април ще се инсталират и високотехнологичните камери, които ще регистрират всяко придвижване когато и да е на денонощието и автоматизирано ще изпращат сигнала до полицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР