На срещата по видео връзка ще се включи и украинският

...
На срещата по видео връзка ще се включи и украинският
Коментари Харесай

Премиерът Денков участва в Европейския съвет, който се провежда днес и утре в Брюксел

На срещата по видео връзка ще се включи и украинският президент Володимир Зеленски, който ще запознае водачите с последния процес на събитията от нападателната война на Русия в Украйна.

 

От началото на войната Европейски Съюз и страните членки са дали над 77 милиарда евро на Украйна  и са подхванали невиждан набор от ограничения против Русия, припомнят от Европейския съвет. Също по този начин водачите ще създадат обзор на постигнатия прогрес по осъществяването на предходни изводи в региона на сигурността и защитата и ще дадат спомагателни насоки за публичните поръчки, вложенията и производството в тази сфера.

 

Преди идната среща на върха на НАТО във Вилнюс в средата на юли те ще обсъдят съдействието сред Европейски Съюз и Пакта дружно с генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

 

Шведското председателство и Комисията ще осведомят водачите за напредъка по осъществяването на признатите неотдавна изводи по пакта за миграцията и убежището. Предмет на диспути ще бъдат и стратегическите връзки с Китай.

 

България ще бъде показана от премиера Николай Денков, който по-късно ще бъде признат от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в щаб-квартирата на Алианса.

 

Министър-председателят ще организира също двустранни срещи с премиера на Нидерландия Марк Рюте и с австрийския канцлер Карл Нехамер по отношение на ветото им за приемането на България в Шенген.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР