На срещата на върха на министрите на отбраната в Брюксел

...
На срещата на върха на министрите на отбраната в Брюксел
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО и ЕС обсъждат как да укрепят защитата на критичната инфраструктура

На срещата на върха на министрите на защитата в Брюксел през днешния ден НАТО показва на Европейски Съюз настояща информация за отбраната на сериозната инфраструктура, в това число подводните интернет кабели и газопроводите в Балтийско море и в съседство с Украйна, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.


Той добави, че неотдавнашните повреди на тръбопроводите и кабелите за интернет в Балтийския кулоар сред Естония и Финландия към този момент са довели до засилено наличие в региона, където патрулират кораби, самолети и дронове на НАТО.

Първоначално Естония съобщи, че счита, че китайски транспортен съд е предизвикал повредата инцидентно с котвата си, само че след това разгласи, че не изключва опцията за щета заради умишлени дейности на непозната страна.

" В момента сме в развой на основаване на нов център към Морското ни командване в Обединеното кралство, с цел да координираме по-добре напъните на съдружниците за работа с сътрудниците, за работа с Европейския съюз, само че също по този начин и за работа с частния бранш ", разяснява Столтенберг. " Необхдим е по-добър продан на информация и за увеличение на напъните за отбрана на сериозната подводна инфраструктура ", посочи той.

Йенс Столтенберг и министрите ще обсъдят и " сложната " обстановка на бойното поле в Украйна.

" Интензивните боеве не престават и сутиацията е сложна. Това единствено прави още по-важно да поддържаме и ускоряваме поддръжката си за Украйна, тъй като не можем да позволим на президента Путин да победи. Украйна би трябвало да победи като суверенна самостоятелна страна в Европа и в наш интерес е да я подкрепим ", акцентира генералният секретар. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР