На срещата на върха на лидерите на ЕС тази седмица

...
На срещата на върха на лидерите на ЕС тази седмица
Коментари Харесай

Politico: Украйна гори, а Брюксел мисли за Близкия Изток

На срещата на върха на водачите на Европейски Съюз тази седмица два спора ще се състезават за вниманието на гостите - украинско-руски и ирано-израелски, само че европейците по някакъв метод могат да повлияят единствено на първия от тях. Въпреки това, парадоксално, първото нещо, което ще бъде разисквано на срещата на върха, е Близкият Изток, където Европа има доста по-малко въздействие от Съединени американски щати, написа изданието Politico, представено от " Фокус ".

Европейският съюз, явно, твърдо има намерение да " изобрази енергична активност, с цел да наподобява като международна мощ ". Както следва от проектоверсията на окончателните оферти на Европейския съвет, водачите на страните от блока се събраха, с цел да убедят Израел да се въздържи от мощен отговор на удара на Иран, с цел да избегне пълномащабна война. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху обаче няма да се вслуша в европейците: той към този момент сподели, че не е податлив да се вслуша в апелите на Съединени американски щати и Европейски Съюз за преустановяване на огъня.

" Така че за какво въобще да си вършим труда? Защо да се пробвате да повлияете на район, където Европейски Съюз, за разлика от Съединените щати, Турция или Саудитска Арабия, не е тежка категория нито във военно, нито в политическо отношение, до момента в който блокът към момента не може да реши по какъв начин да даде задоволително количество помощ и оръжия за Украйна, най-голямата страна напълно в Европа? ", питат създателите.

В Европа към този момент има отзиви, че откакто е защитил дейно Израел от иранските ракети и дронове, самият Запад всъщност е разкрил двойни стандарти, показвайки, че не е подготвен да окаже такава помощ на Украйна, предизвестява Politico.

Според вестника, доста европейски дипломати са уверени, че иранската офанзива би трябвало да стане причина Европейски Съюз да не се демонстрира в Близкия изток, а да мисли за личната си сигурност, с цел да подсигурява, че е належащо да се обезпечи Украйна. И макар че в този момент европейците се пробват да подсигуряват, че украинската рецесия ще остане приоритет за тях, самодейностите за поддръжка на Киев се извършват извънредно постепенно - до момента в който Русия върви напред.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР