На срещата на върха на ЕС британският премиер Тереза Мей

...
На срещата на върха на ЕС британският премиер Тереза Мей
Коментари Харесай

Тереза Мей: Руската заплаха се простира от Западните Балкани до Близкия изток


На срещата на върха на Европейски Съюз английският министър председател Тереза Мей ще предизвести сътрудниците си за съветската нападателна политика във връзка с Европа и в по-широк проект.

Преди началото на срещата Мей не отговори на въпроса дали ще търси спомагателни наказания против Русия поради опита за ликвидиране на някогашен съветски разузнавач в Солсбъри. Но сподели, че „ ще приказвам за Солсбъри, само че освен за това. Това е скица на съветска експанзия, която виждаме от Западните Балкани до Близкия изток “.

Според някои медии съдейки по последната среща на външните министри на страните от Европейски Съюз, на която беше разисквана съветската опасност, има възможност през днешния ден Гърция да бъде измежду страните с най-мека позиция по отношение на Русия. „ Трябва да изразим солидарността си с Англия и английския народ, само че в това време би трябвало да проверяваме случая, би трябвало да бъдем доста виновни “, сподели гръцкият министър председател Алексис Ципрас при идването си в Брюксел.

Според дипломатически източници в подмяна на гръцка поддръжка за „ по-строги “ избрания във връзка с Русия, Атина ще бъде възмездена с остра европейска позиция към Турция. Според някои медии, сред които и в. „ Катимерини “, измежду заключенията на срещата ще бъде и това, че Европейски Съюз „ остро осъжда непрекъснатата незаконна активност на Турция в Източното Средиземноморие и Егейско море “ и че Брюксел упорства Турция да прекъсне тези си дейности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР