На срещата на върха ЕС-Украйна в Киев на 3 февруари

...
На срещата на върха ЕС-Украйна в Киев на 3 февруари
Коментари Харесай

Euractiv: Не се очаква бързо решение за присъединяването на Украйна към ЕС

На срещата на върха ЕС-Украйна в Киев на 3 февруари ще участват ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и висшия представител на Европейски Съюз за външната полтика и политиката на сигурност Жозеп Борел. Те би трябвало да се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски в петък, оповестява Руската работа на Би Би Си.

 

Според чернова на официално съобщение, с която се e срещнало самостоятелното издание Euractiv, водачите на Европейски Съюз и Украйна имат намерение да потвърдят, че " бъдещето на Украйна и нейните жители е в Европейския съюз " и " техния ангажимент да поддържат по-нататъшната европейска интеграция на Украйна ".

 

Освен това срещата на върха ще бъде разискван безмитен достъп за украински експорт, достъп до зона без роуминг и включване в единна зона за заплащания в евро.

 

Но макар решението, вероятността за влизане на Украйна в близко бъдеще остава малко евентуална, оповестява Euractiv, цитирайки неизвестен посланик от Европейски Съюз.

Няколко дипломати от Европейски Съюз споделиха, че езикът в проектодекларацията е станал " прекомерно напредничав за някои от по-скептичните страни-членки и се чака опозиция от Франция, Германия, Испания, Нидерландия, Португалия, Дания и Белгия ".

 

Френският президент Еманюел Макрон сподели предходната година, че може да минат " десетилетия ", преди Украйна да се причисли към блока.
 
В персонални диалози представители на Европейски Съюз, работещи по въпроса, означиха, че Украйна е постигнала забележителен прогрес в приемането на нов закон за медиите и насърчаването на основни претенденти за Специализираната антикорупционна прокуратура на страната.

 

" Като се има поради, че това е страна във война, те в действителност поставиха големи старания, с цел да създадат това, което процесът на разширение изисква от тях ", сподели представител на Европейски Съюз, осведомен с въпроса.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР