На срещата Лукашенко е поискал от Москва гаранции за сигурност. Естествено,

...
На срещата Лукашенко е поискал от Москва гаранции за сигурност.
Естествено,
Коментари Харесай

Лукашенко се видя с Шойгу и поиска Москва да защитава Беларус като своя земя

На срещата Лукашенко е изискал от Москва гаранции за сигурност.

" Естествено, вие знаете, че западните страни потъпкаха всички тези контракти, съглашения и изказвания и няма никаква сигурност. Ето за какво сложих този въпрос в диалозите с президента на Русия. Като цяло по време на диалозите беше декларирано, че при положение на експанзия против Беларус Руската федерация ще пази Беларус като своя територия. Това са гаранциите, от които се нуждаем ", съобщи Лукашенко.

Според него Минск и Москва би трябвало да преразгледат договорите за сигурност или да одобряват нов, с цел да " обезпечат цялостна сигурност на Беларус ".

Също по този начин по време на срещата с Шойгу той съобщи, че Западът не извършва споразуменията за гаранции за сигурност, дадени в границите на Будапещенския меморандум.

" Тук не би трябвало да се успокояваме - виждате, че поляците, литовците се раздвижиха в наша посока ", сподели беларуският държавен глава и благодари на Шойгу за наличието на съветски войски в Беларус. Шойгу съобщи на собствен ред, че ще разиска по-нататъшното наличие на съветски военни в Беларус и възможното " разширение на рамката " на съдействието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР