На срещата днес, 25 юли синдикатите се ангажираха в срок

...
На срещата днес, 25 юли синдикатите се ангажираха в срок
Коментари Харесай

Синдикатите със становище до утре, МВР изплаща парите през август

На срещата през днешния ден, 25 юли синдикатите се ангажираха в период до на следващия ден да дадат своите мнения по препоръчани промени в Наредбата за размера за спомагателните хонорари за реализирани резултати на чиновниците.

Ръководството на Министерство на вътрешните работи предложи на синдикатите да реализират съглашение за хонорари за реализирани резултати на чиновниците преди 28 юли. Тогава е крайният период министърът да издаде своята заповед.

Сумите за първия регистриран интервал най-вероятно ще бъдат изплатени през август.

Министър Валентин Радев съобщи, че разчита на синдикатите за това, че познават детайлите и държи дружно да вземат най-справедливото решение за стимулиране на чиновниците. Министърът прикани синдикатите да се борят дружно за по-високи приходи.

Той помолил да не се манипулира процесът на разговор посред им и подсети, че от пет извършени съвещания на Съвет за обществено партньорство в Министерство на вътрешните работи персонално е участвал на три от тях.

Председателят на Съвета зам.-министър Стефан Балабанов, съобщи, че е останал сюрпризиран от изпратена от синдикатите нотариална покана за среща - в никакъв случай в историята на Министерство на вътрешните работи не се бил водил по този начин спор.

Балабанов увери, че всички декларирани униформи са в складовете.

За управлението на вътрешното министерство било значимо да получат знак, че вървят в вярната посока. Председателят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Валентин Попов означи светкавичните дейности на управлението за погашение на паричната равноценност на полагащите се облекла на чиновниците и добави, че чака развиване и по другите сложени от синдикалистите наболели въпроси.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР