На срещата бяха обсъдени конкретните стъпки за обособяването на учебни

...
На срещата бяха обсъдени конкретните стъпки за обособяването на учебни
Коментари Харесай

Ръководството на Софийския университет посети Бургас, кметът преговаря за разкриването и на други специалности

На срещата бяха разисквани съответните стъпки за обособяването на образователни бази и банкет на студенти още тази година

Ръководството на Софийския университет " Св. Климент Охридски " посети Бургас. Кметът Димитър Николов одобри в кабинета си ректора прооф. дфн Анастас Герджиков, зам.-ректори и декани на факултети. Те разискаха съответни стъпки за обособяването на образователни бази и банкет на студенти още тази година.

" 6 години след стартирането на първичните ми диалози с управлението на Софийския университет “Св. Климент Охридски ”, разкриването на филиал в Бургас най-сетне е реалност.  През тези години се подготвяхме да създадем значима инфраструктура - Конгресен център, видоизменение на Дома на НХК и основаване на Дом за Регионална библиотека “П. К. Яворов ”, а уповавам се скоро и Студентски кампус, с цел да можем през днешния ден да покажем съвременни бази за образование на студенти ", разкри кметът Николов. 

Още тази година стартират магистърските стратегии на Богословския факултет, както и с магистърски стратегии - “Аудиовизуален дизайн ”, “Аудиопродукция и мастеринг ” и бакалавърска - “Филмова и театрална музика ” на специалност 
“Музикални медийни технологии и тонрежисура ”. 

" Това е началото. Водим диалози и с други факултети на СУ за разкриването на техни стратегии и специалности, разнообразни от съществуващите в Бургас. Ще ви осведомявам кои са, когато това стане факт! 
Благодаря на всички, съпричастни към това дело. Сериозни старания, само че си заслужават! Предстоят още положителни вести ", безапелационен е Димитър Николов.
 Проф. Герджиков прегледа залите в Конгресния център  Ректорът на СУ " Св. Климент Охридски " посети и НХА

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР