На срещата бяха обсъдени икономическите и социалните последици от ковид

...
На срещата бяха обсъдени икономическите и социалните последици от ковид
Коментари Харесай

БСП, синдикати и работодатели се срещнаха и взеха две конкретни решения

На срещата бяха разисквани икономическите и обществените последствия от коронавирус рецесията, Планът за възобновяване и резистентност, и нужните незабавни ограничения.

Корнелия Нинова показа позицията на Българска социалистическа партия и съобщи: „ Правителството в оставка на Борисов не желае да извършва функционалностите си и това е голям риск за страната, стопанската система и семействата.

Затова върша 2 съответни оферти за решения, които внасяме незабавно в Народното събрание. Първото е Народното събрание да задължи Министерски съвет да внесе актуализация на бюджета, с която да се подсигуряват средства за антикризисни стопански и обществени ограничения до края на годината.

Второто е Народното събрание да задължи Министерски съвет да внесе в европейските институции в период до края на април Плана за възобновяване и резистентност. Той се нуждае от корекции и усъвършенствания, за които Българска социалистическа партия има съответни оферти, само че с оглед съблюдаване на периода държавното управление на Борисов да поеме отговорността, с цел да не се допусне забавяне във финансирането на България “.

Синдикатите и работодателските организации се сплотиха към тези оферти като най- верни в този миг.

" Ще потърсим разговор с другите парламентарни групи, в името на това да защитим българския народен интерес”, съобщи Нинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР