На среща в Прага лидерите на Франция и Чехия се

...
На среща в Прага лидерите на Франция и Чехия се
Коментари Харесай

Лидерите на Франция и Чехия се разбраха за допълнителна подкрепа за Украйна

На среща в Прага водачите на Франция и Чехия се договориха да продължат да поддържат Украйна.

Президентите Еманюел Макрон и Петър Павел се съгласиха, че би трябвало да бъдат прегледани всички разновидности, само че изключиха този за изпращане на бойни елементи в Украйна.

Чешката република търси финансиране за изпращане на близо 800 000 артилерийски снаряда на Украйна.

 
Призовах за стратегически скок и изцяло заставам зад този апел. Трябва да сме реалисти по отношение на обстановката в Европа, съществуващите опасности и това, което би трябвало да отстояваме.
Еманюел Макрон – президент на Франция
Въпреки че беше нападната, Украйна към момента е суверенна страна и даже на нейна територия да има подготвителна задача, това не е нарушаване на нито едно интернационално предписание. От нас зависи каква форма на помощ ще изберем за Украйна. Без включване с бойни единици.
Петър Павел – президент на Чешката република

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Международния углавен съд за издаването на заповеди за арест на двама високопоставени съветски командири поради военни закононарушения.

Командващият стратегическата авиация на Русия ген.-л-т Сергей Кобилаш и командващият съветския Черноморски флот адмирал Виктор Соколов са упрекнати в набези против гражданска инфраструктура в Украйна.

А на фронта украинските войски приспособяват разнообразни типове оръжия, с цел да противодействат на офанзивите на врага.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР