На среща в Община Сливен кметът Стефан Радев и представители

...
На среща в Община Сливен кметът Стефан Радев и представители
Коментари Харесай

Увеличение на заплатите в общинското здравеопазване в Сливен е заложено в колективния трудов договор 

На среща в Община Сливен кметът Стефан Радев и представители на синдикатите КНСБ и КТ „ Подкрепа “ разискаха новия групов трудов контракт в общинското опазване на здравето. Проектът на контракта планува доста увеличение на заплатите на работещите медицински експерти в детските ясли, градини, Детска млечна кухня и учебни здравни кабинети. Кметът одобри предлагането на синдикатите да се запазят двата дни спомагателен отпуск, които отпаднаха в Националния трудов контракт. 

От срещата стана ясно, че Общината ще задели средства за финансиране на плануваното нарастване на заплатите. След одобряване на сумата от Общинския съвет, ще бъде подписан и груповият трудов контракт.

„ Искаме нашите детски градини и ясли да са най-хубавите. Да предоставяме положителни услуги за хората, за работещите и най-много на децата. Този блян би трябвало да няма край, а да е непрекъснат. Обмисляме промени в разпоредбите за асортимент на личен състав, с цел да избираме най-хубавите фрагменти “, сподели кметът Стефан Радев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР