На среща в Министерството на здравеопазването министър д-р Стойчо Кацаров

...
На среща в Министерството на здравеопазването министър д-р Стойчо Кацаров
Коментари Харесай

На среща в МЗ: Водещи епидемиолози предлагат ограничаване на посещенията в нощните заведения

На среща в Министерството на здравеопазването министър доктор Стойчо Кацаров и екипът му разискаха с вирусолози, епидемиолози и инфекционисти настоящата епидемиологична конюнктура в страната и нуждата от въвеждането на противоепидемични ограничения, поради увеличаващия се брой инфектирани с коронавирусната зараза.

В рамките на срещата бяха показани данни за 14-дневната заболяемост, смъртността, приетите в болница пациенти с COVID-19 и други, оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. Изнесена беше информация за броя направени PCR и антигенни проби от началото на епидемията до 31 юли тази година.

„ Всяко мнение и предложение, което споделите, е значимо за вземането на най-правилното решение по отношение на въвеждането на противоепидемични ограничения “, изясни министърът на опазването на здравето.

Сред предложенията на експертите за въвеждане на противоепидемични ограничения бяха ограничение визитите в нощните заведения, присъединяване в публични прояви и групови събирания. Отчетен беше и рискът за повишение равнищата на заболяемостта след началото на образователната година, в случай че учениците и студентите се образоват в присъствена форма.

В направен от Националния център по заразни и паразитни заболявания отчет, който беше презентиран на срещата, се споделя, че най-засегнати от новата вълна като бройка ще бъдат младите и неимунизираните хора, само че по-тежко се чака болестта да протича при възрастните и хронично болните жители.

„ Ефективното ръководство на епидемията ще зависи от спазването на въведените противоепидемични ограничения и от контрола по тяхното използване, включително от засиления надзор във връзка с идващите от чужбина лица “, уточни шефът на НЦЗПБ проф. Ива Христова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР