На среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството вчера,

...
На среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството вчера,
Коментари Харесай

На среща в МРРБ бяха обсъдени варианти на обходни маршрути заради ремонта на пътя Мездра - Ботевград

На среща в Министерството на районното развиване и благоустройството през вчерашния ден, 10 юни, с кметове и превозвачи бяха разисквани разновидностите на обходни пътища по отношение на идно затваряне на първокласния път сред Мездра и Лютидол. Затварянето е поради идни строително-монтажни работи по трасето.


От Агенция „ Пътна инфраструктура “ показаха информация за плануваните за осъществяване действия, които постановат новото затваряне на сектора сред Мездра и Лютидол, както и плана за краткотрайна организация на придвижването поради модернизацията на трасето.
Участниците в срещата се съгласиха да се организират ежемесечни координационни срещи и при нужда, след разбор на трафика, краткотрайната организация на придвижване да бъде изменяна. За присъединяване в тях ще бъдат поканени и представители на Министерство на вътрешните работи.


„ Приключваме диалозите с общото схващане, че планът е стратегически и би трябвало да се случи. Необходимо е да дадем фронт за работа, с цел да може строителят да извърши плануваните действия в период до края на годината “, означи министърът на районното развиване и благоустройството инж. Виолета Коритарова.


Предлаганите обходни направления ще бъдат разисквани с Министерството на вътрешните работи, след което ще бъде взето и окончателното решение за тях. Предвижда се те да бъдат въведени от идващия понеделник – 17 юни 2024 година


В срещата, по покана на министър Виолета Коритарова, взеха присъединяване кметове на общини и обитаеми места – Мездра, Берковица, Лютидол, Новачене, Скравена, Типченица и Бързия, които се намират наоколо до пътя или ще бъдат наранени от смяната в организацията на придвижването, представители на транспортния отрасъл, ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Йордан Вълчев и инж. Венцислав Атанасов – член на УС на АПИ.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР