На среща в черноморския град Сочи двамата са обсъдили и

...
На среща в черноморския град Сочи двамата са обсъдили и
Коментари Харесай

Сигурността в Запорожката АЕЦ отведе шефа на МААЕ в Сочи за разговор с Путин

На среща в черноморския град Сочи двамата са разискали и " други световни провокации в региона на неразпространението " (на нуклеарно оръжие - бел. ред.), съобщи Гроси в социалната мрежа " Екс ". Ръководителят на МААЕ означи, че имал " значим продан на отзиви с президента на Руската федерация Владимир Путин в Сочи ".

На Русия се гледа като на страна, която би могла да упражни дипломатическо въздействие върху Иран и неговата разширяваща се нуклеарна стратегия. Според съветската информационна организация Интерфакс Путин е подчертал върху желанието на Русия да си сътрудничи с МААЕ.

Нито Гроси, нито Кремъл разясниха други детайлности от срещата, отбелязва ДПА.

По-рано шефът на МААЕ сподели, че желае да дискутира опасенията за сигурността, свързани с допустимо рестартиране на изведените понастоящем от употреба реактори в Запорожиката централа.

expose la raison de sa présence à Sotchi, en Russie, un mois après sa dernière visite à la centrale nucléaire de Zaporojié.
— Antoine Cléraux (@AntoineRtfr)

Той обърна внимание и на незадоволителното спешно електрозахранване на охладителните системи на централата. По-рано през седмицата Гроси сподели, че Запорожската АЕЦ, най-голямата в Европа, в този момент разчита на един-единствен електропровод за зареждане на охладителните системи.

По негово мнение ситуацията на електроцентралата би трябвало да се преглежда като извънредно рисковано заради близостта й до фронта и продължаващите наоколо боеве.

IAEA Director General Rafael Grossi and Rosatom head Alexei Likhachev arrived at the Bocharov Ruchey residence for a meeting with Vladimir Putin.

Likhachev said that he and Grossi will now report to Putin on the results of their negotiations.
— S p r i n t e r (@Sprinter99800)

Постоянният представител на Русия в интернационалните организации във Виена Михаил Улянов дефинира визитата на Гроси в Русия като потребно и сполучливо. В диалозите в Сочи е взел участие и ръководителят на съветската държавна корпорация за атомна сила " Росатом " Алексей Лихачов, показва ТАСС.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР