На среща с министъра на енергетиката Росен Христов работодателските организации

...
На среща с министъра на енергетиката Росен Христов работодателските организации
Коментари Харесай

Работна група към МЕ обсъжда компенсациите за тока за бизнеса

На среща с министъра на енергетиката Росен Христов работодателските организации са се договорили да се сътвори работна група, която да разиска програмата за обезщетения за електрическа енергия, която да продължи.

Общо мнение е, че с обезщетенията се е постигнало стабилизиране на промишлеността, което от своя страна е довело до опазване на заетостта, увеличение на конкурентоспособността на българските компании, за което свидетелстват доста увеличените експорт, работни заплати и доходи в бюджета.

Работната група ще създаде по-ефективен механизъм за използване на програмата за обезщетения , тъй че да има директен резултат върху понижаване на инфлацията, реализиране на енергийна успеваемост и нарастване на каузи на ВЕИ за лично ползване.

Отчетена е нуждата да се обезпечи оптималното действие на всички генериращи мощности , с цел да може да се генерират средства за програмата за обезщетения.

Представителите на работодателските организации още веднъж са подчертали, че обезщетенията не са " помощи ", а връщане на надвзетото от предприятията в следствие от изкривения пазар.
 Бизнесът хвали властта за ограниченията за цените
Бизнесът хвали властта за ограниченията за цените

Темите на работодателите обаче са Еврозоната, Шенген и ПВУ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР