На среща с кмета на Лондон г-н Садик Хан уговорихме

...
На среща с кмета на Лондон г-н Садик Хан уговорихме
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова се срещна с кмета на Лондон Садик Кан

На среща с кмета на Лондон господин Садик Хан уговорихме съдействие сред София и Лондон в ограниченията за възстановяване на чистотата на въздуха, превоза и сигурността, написа във фейсбук Йорданка Фандъкова.

Кметът на Лондон показа, че ключът към решаването на провокациите пред столиците е в съдействието сред кметовете и опцията да се учим един от различен. Поговорката, която показа „ по-добре е да използваш нещо, което работи, в сравнение с да измислиш нещо, което не работи “ разказва разбирането му за силата на шерването на опит. Г-н Садик Хан изрази подготвеност за експертна помощ в разнообразни области.

Той дефинира като основен салдото сред всички участници в придвижването – пешеходци, велосипедисти и коли, както и повишението на каузи на градския превоз. Като мярка за възстановяване на чистотата на въздуха в Лондон е въведена такса център и наказания за коли, които замърсяват.

Кметът на Лондон показа концепцията си ул. “Оксфорд стрий “, която е най-дългата комерсиална улица в Европа, да стане пешеходна зона. За последната година преминаващите рейсове по улицата са намалели с 60%.
Г-н Хан беше осведомен с ускорените темпове на строителство на метро в София.

В срещата с кмета на Лондон участваха и Николай Стойнев, заместник-председател на Столичен общински съвет, Евгени Крусев, заместник-кмет на София по направление „ Транспорт и транспортни връзки ”, Владимир Данаилов – изпълнителен шеф на Sofia Investment Agency и Н.Пр.Посланика на България Константин Димитров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР